Cannelloni v rajčatové omáčce

18. května 2007 v 14:38 | marmeláda |  bezmasá jídla
Ingredience:

12 ks cannelloni,
olej na vymazání mísy,

450 g brokolice,
90 g strouhanky,
150 ml mléka,
4 lžíce olivového oleje,
230 g sýra mascarpone,
špetka muškátového oříšku,
6 lžic strouhaného parmazánu,
sůl,
pepř,
olivový olej na pokapání,
2 lžíce mandlových lupínků,

Rajčatová omáčka:
2 lžíce olivového oleje,
4 šalotky nadrobno nakrájené,
1 nakrájený stroužek česneku,
600 g rajčat (vejčitých) oloupaných, bez semen, nahrubo nakrájených,
3 červené papriky, bez semen, nakrájených na nudličky,
1 lžíce rajčatového protlaku,
sůl,
pepř,
1 lžíce čerstvé bazalky nakrájené.
Příprava:
Cannelloni uvaříme ve velkém množství osolené vody asi 8 - 10 minut doměkka. Vyjmeme, osušíme papírovými utěrkami.

V pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotky, česnek a opékáme 5 minut doměkka. Přidáme rajčata, papriky a protlak, sůl, pepř. Zvolna vaříme asi 20 minut. Vmícháme bazalku a omáčku nalijeme do vymazané zapékací misky.

Brokolici vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme, necháme vychladnout a umixujeme. Strouhanku, mléko a olej smícháme v misce, vmícháme mascarpone (můžeme nahradit žervé nebo smetanovým sýrem), muškátový oříšek, brokolici, 4 lžíce parmazánu, sůl, pepř.

Trubičky plníme pomocí lžičky nebo cukrářského sáčku brokolicovou náplní a rozložíme na omáčku v zapékací misce. Povrch pokapeme olivovým olejem a posypeme zbývajícím sýrem a lupínky. Pečeme dozlatova asi 25 minut v předehřáté troubě.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama