Canneloni s houbovou náplní

18. května 2007 v 14:45 | marmeláda |  bezmasá jídla
Ingredience:
12 ks těstovin cannelloni,
olivový olej na vymazání,
20 g másla,
450 g nadrobno nakrájených hub,
1 stroužek česneku,
90 g strouhanky,
150 ml. mléka,
4 lž. olivového oleje,
230 g sýru ricotta,
6 lžic nastrouhaného parmazánu,
sůl,
pepř,

2 lžíce piniových oříšků,
2 lžíce mandlových lupínků,

Rajčatová omáčka:
2 lžíce olivového oleje,
1 nadrobno nakrájená cibule,
1 nadrobno nakrájený stroužek česneku,
800 g nakrájených rajčat z konzervy,
1 lžíce rajčatového protlaku,
8 vypeckovaných černých oliv nakrájených nahrubo,
sůl,
pepř.
Příprava:
Cannelloni uvaříme ve velkém množství osolené vody asi 8 - 10 minut tak, aby byly měkké, ale pevné. Přeneseme je na talíř a osušíme papírovými utěrkami.

Velkou zapékací mísu vytřeme olivovým olejem.

Předehřejeme troubu na 19O st.C.

V hluboké pánvi na olivovém oleji opékáme cibuli a česnek asi 5 min. do měkka. Přidáme rajčata i se šťávou, protlak, olivy, sůl a pepř podle chuti. Zamícháme, přivedeme k varu a dusíme 3 - 4 min. Omáčku poté nalijeme do zapékací misky.

V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme houby a česnek, opékáme je za stálého míchání asi 5 min. do měkka. Odstavíme.
V misce smícháme strouhanku, mléko, 3 lžíce olivového oleje, vmícháme ricottu, houbovou směs a 4 lžíce parmazánu. Osolíme a opepříme dle chuti.

Trubičky cannelloni plníme houbovou náplní pomocí lžičky nebo sáčku na zdobení. Nesmí být moc plné, popraskaly by. Trubičky potřeme olivovým olejem, posypeme zbývajícím parmazánem, oříšky, lupínky a dáme do trouby. Pečeme do zlatova asi 25 minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama