Hovězí roštěnky v pomalém hrnci

18. května 2007 v 9:06 | marmeláda |  pomalý hrnec
Ingredience:
750 g roštěnce,
sůl,
pepř,
cibule,
hladká mouka.
Příprava:
Cibuli oloupeme na nakrájíme. Roštěnec nakrájíme na plátky asi 2 cm silné. Není třeba maso naklepávat. Plátky osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté je opečeme nasucho na pánvi (teflonové, titanové) do růžova. Lze péci i na oleji.
Do pomalého hrnce dáme cibuli, navrch rozložíme roštěnky a zalijeme studenou vodou tak, aby maso bylo téměř ponořeno. Vaříme na hight 5 hod.
Zahustíme trochou mouky rozkverlanou asi v 1 dcl vody a necháme na hihgt ještě 30 až 40 minut vařit.
Doporučená příloha:
dušená rýže
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 víta víta | 18. května 2007 v 9:26 | Reagovat

mňam

2 Cenek Cenek | Web | 9. července 2007 v 13:42 | Reagovat

jen k obrazku - mas nejaky duvod proc maso prendavat do pekace? servirovani v keramicke nadobe prece je IMHO mnohem pohodlnejsi...

nebo ten obrazek je nekde 'vypujcenej' jen dekorativne a nema s pomalym hrncem nic spolecneho? :)

Cenek ~ http://www.dokapsy.cz/pomaly-hrnec/

3 Andrejka Andrejka | E-mail | 13. března 2011 v 15:44 | Reagovat

Tento recept je vazne chutny a muze se pouzit normalni kastrol. Je to maltske narodni jidlo- do kastrolu na dno cibule nakrajena na silna kolecka, posypu kari a fenyklem, na to platky hovezi rostenky- opet kari a fenykl, vrch zakryt platky syrovych brambor, rozdrolit jeden masox, zalit sklenici vody a dusit asi 30 minut. Je to mnohem uspornejsi casove a chutna to proste - dobre

4 Rýpal Detailistický Rýpal Detailistický | 29. července 2011 v 18:15 | Reagovat

Prosím, co je to "highT"? ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama