Jahody v želé

18. května 2007 v 12:24 | marmeláda |  moučníky - nepečené
Ingredience:
600 g jahod,
100 g krupicového cukru,
šťáva z půlky citrónu,
20 g želatiny,
2 bílky,
bílé víno.
Příprava:
Želatinu namočíme do jednoho decilitru studené vody, asi po dvaceti minutách ji zahřejeme na mírném ohni téměř k varu. Nevařit.
Polovinu jahod prolisujeme a vínem doplníme do objemu půl litru.
Do protlaku vmícháme zahřátou želatinu, podle chuti jej osladíme a vychladíme. Když protlak začíná na okrajích tuhnout, vmícháme do něj sníh ušlehaný z 2 bílků a 3 lžic cukru.
Do vyšších skleněných pohárů urovnáme želé ve vrstvách střídavě se zbylými jahodami. Necháme ztuhnout a před podávání můžeme zdobit šlehačkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Specialgirls Specialgirls | Web | 18. května 2007 v 12:26 | Reagovat

Na mym blogu je bleskowka č.22 tak se zapoj taky!! :o)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama