Kynuté lívance podle mojí babičky

18. května 2007 v 12:29 | marmeláda |  snídaně
Ingredience:
1/2 l mléka,
1 vejce,
1 lžíce cukru,
sůl,
20 g droždí,
hladká mouka.
máslo na pomazání,
sypání - skořice s cukrem,
mletý mák s cukrem.
Příprava:
Z uvedených surovin zaděláme řídké těsto - o něco hustší než palačinkové a řidčí než na bramboráky - a necháme vykynout na teplém místě. Babička vždy zadělávala v hrnci a nechávala na kraji sporáku.
Tál nebo pánev na pečení pomažeme peroutkou tukem a lijeme malé lívance a zvolna pečeme. Začnou se tvořit bubliny. Když je těsto i na horní straně netekuté obrátíme a chvilku pečeme z druhé strany.

Pečené lívance potíráme rozpuštěným máslem a sypeme sypáním.
V létě jsou moc dobré s ušlehanou šlehačkou smíchanou s jahodami nebo borůvkami.
Doporučená příloha:
čaj
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 karel karel | Web | 18. května 2007 v 12:29 | Reagovat

mnam, pripravim a doufam, ze budou skvele:-)

2 Dendiska Dendiska | E-mail | Web | 29. října 2008 v 18:43 | Reagovat

Vypadají moc hezky

3 Alcielle Alcielle | 19. února 2010 v 13:51 | Reagovat

Vyzerajú božsky... :P

4 M.A.E.S.T.R.O. M.A.E.S.T.R.O. | 19. července 2010 v 17:44 | Reagovat

Teta nám to práávě dělá

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama