Mačkané buchty - pro zadělání v domácí pekárně

17. května 2007 v 16:11 | marmeláda |  moučníky - kynuté
Ingredience:

125 ml mléka,
70 g rozpuštěného tuku nejlépe půl máslo, půl sádlo,
1 žloutek,
1 vejce,
špetka soli,

500 g polohrubé mouky,
100 g vařených brambor nastrouhaných,
80 g cukru,
30 g vanilkového cukru,
5 g sušeného droždí,
1 KL kypřícího prášku,

asi 100 g rozpuštěného tuku na potírání,

tvarohová, maková či povidlová náplň.
Příprava:
Mléko, tuk, vejce a sůl vlijeme do pekárny, přidáme mouku, brambory, cukr, droždí a kypřící prášek.
Zapneme program těsto a necháme zpracovat. Těsto můžeme nechat kynout v pekárně nebo je vyjmeme, přendáme do misky, poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout ve vyhřáté, vypnuté troubě.

Z vykynutého těsta oddělujeme kousky, plníme náplní, tvoříme buchty a spojem dolů klademe do vymazaného pekáče těsně jednu vedle druhé. Buchty potíráme tukem.
Necháme ještě chvíli kynout a pečeme asi 35 min. ve vyhřáté troubě nejprve na 180 st. a když zrůžoví, tak stáhneme na 160 st. a pečeme dohněda. Během pečení potíráme zbylým tukem. Pokud příliš hnědnou, přikryjeme pekáč namočeným a vyždímaným pergamenovým papírem.

Buchty necháme chladnout v pekáči a po chvíli vyklopíme a cukrujeme.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Kdo dělá nejlepší buchty

babička 23.1% (15)
maminka 20% (13)
školní jídelna 6.2% (4)
pekárna Srnín 1.5% (1)
jiní 49.2% (32)

Komentáře

1 víta víta | 17. května 2007 v 16:13 | Reagovat

jo tak to by mi taky chutnalo

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama