Malinová šťáva

18. května 2007 v 12:38 | marmeláda |  nápoje
Ingredience:
2,5 kg malin /rybíz, bezinky.../
2 l vody
5 dkg kyseliny citronové na 1 kg šťávy 1 kg cukru
Příprava:
  • Ovoce rozmačkáme, přidáme vodu a kyselinu citr. a necháme 24 hod. stát v chladu.
  • Směs necháme překapat a prolisujeme přes plátno. Zvážíme a smícháme s cukrem.
  • Směs přivedeme k varu - NEVAŘIT!!!!, stáhnout pěnu, horké nalévat do vypařených lahví, ihned zazátkovat. Vydrží i 2-3 roky (nevydrží, vypije se).
  • Zbytek dřeně namíchat s 1 l vody a opět nechat vyluhovat, kyseliny citronové přidat již méně. Pak uděláme druháka.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 eva a zdenka eva a zdenka | 14. listopadu 2007 v 9:48 | Reagovat

ty maliny jsou úplně ůžasný!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 Hodinová Hodinová | E-mail | 16. února 2008 v 17:54 | Reagovat

Dobrý večer, hledám malinovou šťávu, konečně jsem na ni "narazila", ovšem poměr surovin je nečitelný při otevření receptu. Můžete mi, prosím, sdělit recept? Díky za zprávu.

3 marmelada marmelada | 16. června 2009 v 14:56 | Reagovat

Ingredience:
2,5 kg malin /rybíz, bezinky.../
2 l vody
5 dkg kyseliny citronové na 1 kg šťávy 1 kg cukru

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama