Šneci na špízu

17. května 2007 v 16:18 | marmeláda |  maso - drůbež
Neočekávejte šneky, název téhle dobroty je odvozen pouze z výsledného tvaru pokrmu. Recept jsem okoukala v hotelu Šumava ve Vyšším Brodě (http://www.hotel-sumava.cz). Jako přílohu v tomto hotelu nabízí vařený kukuřičný klas a vařenou brokolici. Z jejich jídelníčku doporučuji nejen tento pokrm. Ještě se k dalším dostanu. Hotel nabízí krom jiného i specielní jídelníček staročeské kuchyně.
Ingredience:
kuřecí prsa vykostěná (plátky)
anglická slanina
plátkový sýr
sůl
pepř
koření
olej
špejle
Příprava:
  • Kuřecí prsíčka podélně rozřízneme na větší, tenčí plátky, naklepneme, osolíme, okořeníme. Navrch položíme plátky anglické slaniny a plátek sýra.
  • Maso i s náplní srolujeme a roládu rozkrojíme příčně na 4 stejně silná kolečka - šneky.
  • Kolečka položíme do řady vedle sebe a propíchneme je z boku špejlí. Tak nám vznikne špíz.
  • Špízy pak opékáme na oleji z obou stran.
Nebojte se, sýr pustí jen trochu a udělá tu křupavou krustičku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 fisperanda fisperanda | Web | 18. května 2007 v 9:03 | Reagovat

Boží, tohle vyzkouším. Poslední dobou marně tápu, co rodině předložit k jídlu, aby to nebylo furt to samý. Díky za nápad!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama