Tatínkovo rybízové víno

18. května 2007 v 12:59 | marmeláda |  nápoje
Ingredience:
1,5 litru rybízu (alespoň 1/3 černého)
1,3 až 1,4 kg cukru
živná sůl
kvasinky - nejlépe burgunské


NA 20 l demižon vše násobíme 4x. (6 l hmoty, 5,20 kg cukru)
Příprava:
Cukr rozpustíme v troše vody a převaříme, vychladíme.
Rybíz rozmačkáme.

Naplníme do demižonu a dolijeme převařenou vodou.
Přidáme živnou sůl a kvasinky.


Demižon dolijeme převařenou vodou do dvou třetin. Zavíčkujeme kvasnou zátkou.

Po šesti týdnech víno stáhnout buď do jiného demižonu nebo do lahví.
Doporučená příloha:
slané mandličky
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Sandokan Sandokan | 22. července 2008 v 17:16 | Reagovat

Byl si někdy na vojně? tam by ses naučil, jak se kvasí víno .)

2 Vitek Vitek | Web | 16. června 2009 v 12:58 | Reagovat

nebyl

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama