Vepřová panenka v bylinkovém plášti

18. května 2007 v 13:16 | marmeláda |  maso - vepřové
Ingredience:
2 ks vepřové panenky asi po 350 g,
bylinky:
tymián 1/2 svazku,
šalvěj 2 stonky,
rozmarýn 1 snítka,
petrželka 1 svazeček,

1 stroužek česneku,
4 lžíce strouhanky,
2 lžíce hořčice,
5 lžic olivového oleje,
3 šalotky,
1 lžíce másla,
150 ml masového vývaru,
200 ml smetany ke šlehání,
2 lžíce suchého sherry (nemusí být),
sůl,
pepř.
Příprava:
Maso opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme. Smícháme očištěné, nasekané bylinky, prolisovaný česnek, strouhanku, hořčici a 3 lžíce oleje. Vzniklou kašičkou potřeme maso.
Maso dáme na olejem vytřený pekáč, pokapeme je lžící oleje a pečeme v troubě vyhřáté na 200 st.C a to asi 15 min.
Šalotky nasekáme a dáme zesklovatět na pánev na olej s máslem. Přilijeme vývar, vmícháme smetanu a sherry. Prudce vaříme asi 5 minut do zhoustnutí. Osolíme, opepříme.
Maso necháme ve vypnuté troubě ještě asi 5 minut dojít. Pak ho nakrájíme na plátky a podáváme se smetanovou omáčkou.
Doporučená příloha:
noky, bílé víno
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama