Zázvorový guláš s feferonkou

18. května 2007 v 13:11 | marmeláda |  maso - vepřové

Ingredience:
1 kg vepřové plece,
2 - 3 lžíce sádla,
500 g cibule najemno nakrájené,
2 stroužky česneku nasekaného najemno,
špetka mletého zázvoru,
sůl,
2 - 3 lžíce hladké mouky,
2 čerstvé feferonky nasekané najemno,
voda.
Příprava:
Maso nakrájíme na kostky. Do tlakového hrnce dáme rozpusit sádlo, osmahneme na něm cibuli, přidáme maso, orestujeme, osolíme. Vmícháme zázvor a dusíme dokud maso nepustí šťávu. Zalijeme horkou vodou, promícháme a uzavřené dusíme do měkka na mírném ohni doměkka. Dusíme asi 20 minut, poté otevřeme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Necháme zvolna provařovat asi 15 minut, dochutíme česnekem.
Na talířích porce sypeme feferonkou nasekanou nadrobno.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama