Bůčková roláda v pomalém hrnci

6. června 2007 v 6:12 | marmeláda |  pomalý hrnec
Ingredience:
1 plát vepřového bůčku vykostěný asi 750 g,
sůl,
pepř,
hořčice plnotučná,
cuketa,
půl nožičky klobásy,
5 žampionů,
trocha kořenicí směsi třeba na grilování,

na náplň:
1 malá cibule,
5 žampionů,
půl nožičky klobásy,
2 vejce,
sůl,
pepř.
Příprava:
Cibulku nakrájíme, orestujeme na pánvi, přidáme půl klobásy nakrájené na kolečka, na plátky žampiony, chvíli restujeme a vklepneme vejce. Mícháme a smažíme jen chvilku, aby vajíčka byla řídká.

Plát masa osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí. Navrstvíme nádivku, smotáme a pevně svážeme kuchyňským motouzem.

Cuketu, klobásu a žampiony nakrájíme na plátky. Do pomalého hrnce vložíme roládu, obložíme směsí zeleniny a klobásy. Osolíme, opepříme a podlijeme vodou asi do tří čtvrtin výšky rolády. Posypeme kořenící směsí.

Pomalý hrnec zapneme na vyšší stupeň a dusíme 3 hodiny. Jednou během dušení roládu otočíme. Pokud nemůžeme, tak předtím roládu zalijeme vodou tak, aby byla téměř celá ponořena.

Po třech hodinách ji vyjmeme a zapečeme v rozpálené troubě asi 20 minut, aby dostala kůrku. Během pečení jednou otočíme.
Doporučená příloha:
dušená rýže, zeleninový salát.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Florentyna Florentyna | E-mail | Web | 11. června 2007 v 19:29 | Reagovat

Jů! Marmeláda bloguje! Hurá :-)))

Držím všechny kuchařské palce, ať ti to nemalé úsilí vydrží co nejdéle. A těším se na další skvělou inspiraci.

2 Ander Ander | E-mail | Web | 9. května 2012 v 12:03 | Reagovat

To je alespoň o něčem...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama