Houbová omáčka podle mojí babičky

13. června 2007 v 19:02 | marmeláda |  omáčky
Houbovou omáčku lze zařadit do kategorie bezmasých jídel.
Ráda vzpomínám letní obědy, kdy jsme tuhle omáčku jedli opravdu tím způsobem, jak je popsáno pod receptem.
Ten kdo má rád houby, tak ji opravdu ocení.

Ingredience:
čertvé houby asi 1,5 litru
1 cibule
sůl
250 ml smetany
2 vejce
hladká mouka
Příprava:
  • Čerstvé houby nakrájíme na kousky, propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit s nakrájenou cibulkou.
  • Po půl hodině přilijeme závrtek (záklechtku - voda nebo mléko, sůl, hl. mouka - rozkvrdlat).
  • Provaříme, odstavíme, vlijeme pomalu smetanu, promícháme a dáme znovu provařit.
  • Do hotové omáčky vklepneme 2 až 3 vejce, moc už nemícháme a necháme vejce srazit.
Jíme s houskovým knedlíkem z hlubokých talířů a lžící. Hojně doléváme omáčku a dodáváme knedlíky, neboť tu nám přebývá knedlík, tu omáčka.
Když už vyrovnáme stavy, odvalíme se a těšíme se na další houbové hody.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Helena Helena | 21. listopadu 2008 v 10:38 | Reagovat

zkuste někdy tuhle houbovku: na sádle opražit houby, zasypat moukou a nasekanou petrželkou /hodně/ a osmažit. Pak přidat sůl, kmín, zalít horkou vodou, přidat kousek masoxu a povařit. Nakonec zahustit a vmíchat smetanu. Naše děti na tuhle omáčku chodí potajmu a jedí ji z hrnce i studenou :o) jinak k ní dělám hrnkové knedlíky z mikrovlnky.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama