Jahelná kaše bez mléka

13. června 2007 v 21:54 | marmeláda |  snídaně
Ingredience:
1/2 hrnku jáhel
1 jablko
med
špetka soli
rozinky
skořice
Příprava:
  • Jáhly dvakrát spaříme vařící vodou.
  • Zalijeme je vařící vodou asi do dvojnásobné výše jahel.
  • Osolíme.
  • Přivedeme k varu a zvolna vaříme, mícháme.
  • Ke konci varu přidáme nastrouhané jablko, můžeme osladit medem, přidáme dle chuti skořici, rozinky, ořechy.

Kaše je výborná teplá snídaně, ale je dobrá i studená na přesnídávku.


Při bolestech žaludku, např. vředech vám jáhly žaludek pohladí, pak kaši doporučuji k snídani každý den, jen možná vynechat skořici, ta dráždí žlučník.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama