Kotlety se žampionovou peřinou

16. června 2007 v 19:17 | marmeláda |  maso - vepřové
Když čekám početnější návštěvu ráda připravuji tenhle pokrm. Za hodinu máte hotovo třeba pro deset osob. V houbařské sezóně nahrazuji žampiony houbovou směsí - milovníci hub to jistě ocení. Samozřejmě lze nahradit kotlety třeba krůtím nebo kuřecím masem.
Ingredience:
4 vepřové kotlety
4 vejce
25 dkg žampionů nebo 1 konzerva sterilovaných, výborné i z čerstvých hub
15 - 20 dkg sýru cihla
cibule
máslo
250 ml smetany
koření - stačí pepř, ale lze použít různé oblíbené směsi
sůl
Příprava:
  • Kotlety lehce naklepeme, osolíme okořeníme a rozložíme na pekáček.
Připravíme si peřinu:
  • Nakrájenou cibuli zlehka osmahneme na tuku, přidáme nakrájené žampiony a chvíli dusíme, zalijeme rozšlehanými vejci, promícháme a necháme srazit.
Směs vršíme na kotlety, zasypeme sýrem nastrouhaným na hrubém struhadle, zalijeme smetanou - i přes maso.

Pečeme v troubě asi 30 minut při 160 -200 stupních, dokud sýr nezčervená.
Doporučená příloha:
vařené brambory
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama