Pečená vepřová kolena

5. června 2007 v 1:09 | marmeláda |  maso - vepřové
Tento způsob přípravy kolen oceníte tehdy, když budete chtít pohostit velkou společnost. Maso se připravuje všechno naráz, množství záleží jen na velikosti pekáče. My je pravidelně dělali při podnikových dýcháncích - setkáních u ohně, ale pochutnali jsme si na nich i při různých kulatinách.
Ingredience:
Vykostěná vepřová kolena
cibule
česnek
pepř
sůl
grilovací koření
olej
voda
Příprava:
  • Vykostěná vepřová kolena vložíme do pekáče, zasypeme nakrájenou cibulí, česnekem, osolíme, okořeníme, naolejujeme a necháme 2 dny v chladu. Občas promícháme (stačí 2x denně).
  • Pekáč dáme na gril, lehce podlijeme a přikryté pečeme. Zvolíme jednoho zodpovědného hosta párty, aby to průběžně míchal a podléval.
  • Každému dáme na talíř kus masa a přílohami se obslouží sám.
  • Když je nejhůř, lze to samozřejmě upéct i v troubě, ale není to ono.
Doporučená příloha:
chléb, zelenina, křen
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Vitek Vitek | 5. června 2007 v 13:15 | Reagovat

No vidíš,jak ti to jde.Ještě aby se na to někdo chodil dívat a je to:)

2 Daniela Daniela | 5. června 2007 v 23:52 | Reagovat

Eví :-), neboj, já se dívat budu určitě a taky vařit :-), i když občas by osobní kuchař bodnul :-)) Měj se a vytrvej :-)

3 DolceVita DolceVita | Web | 21. srpna 2007 v 20:33 | Reagovat

Koukám, že se tady vaří samé dobroty :-) Přeji dlouhý život tomuto chutnému "marmeládovému" blogu a nekonečnou řadu receptů, které  nás ostatní vyprovokují k reálnému vyzkoušení. Nezbývá než vytrvat :-) Zdraví Šárka

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama