Vepřové ražniči v pomalém hrnci

13. června 2007 v 22:15 | marmeláda |  pomalý hrnec
Ingredience:

75 dkg vepřového ramínka či krkovice
30 dkg uzeného masa či anglické slaniny
6 - 7 cibulí, větší množství není na škodu
sůl
pepř
paprika mletá sladká
kmín
jehly nebo špejle
asi 3 dcl vody
Příprava:
  • Vepřové a uzené maso nakrájíme na plátky.
  • Plátky osolíme a okořeníme.
  • Cibuli oloupeme, překrojíme napůl od kořínků k nati a rozdělíme na plátky.
  • Na jehly napichujeme střídavě maso, cibuli, uzené, cibuli, maso. Asi dvě hrsti nakrájené cibule nenapichujeme.
  • Na dno pomalého hrnce dáme nakrájenou cibuli, na ni položíme ražniči, okořeníme sladkou paprikou a kmínem a podlejeme vodou. Přiklopíme a vaříme na hight asi 5 hod.
Varianta rychlejší na přípravu: vynechat napichování na jehly a směs mas a cibule vložit do pomalého hrnce, podlít a dusit po uvedenou dobu.

Ražniči lze také upéci v pekáči v troubě. Pak pečeme asi 1,5 hodiny a při pečení poléváme vypečenou šťávou a podléváme.
Oblíbená příloha v naší rodině je houskový knedlík, lze samozřejmě přiložit i vařené brambory. Dalším výborným doplňkem této krmě je hruškový kompot s brusinkami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama