Pepa na grilu

17. července 2007 v 11:23 | Vítek |  bbc
Jednoduché, velmi chutné jídlo na grill. K dostání je i balení Hermelínů s grillovacím koření a postupem, ale není problém si udělat sám podle vlastní chuti.Recept, foto jsou převzaty z domény www.svetsyru.cz kde se nachází také spousta jiných sýrových dobrot. Jelikož jsme tenhle recept o víkendu vyzkoušeli, uspěl, tak ho sem nešlo nenapsat...

Ingredience pro 10 porcí:
Sedlčanský Hermelín 10 ks, jemně pikantní grilovací koření, olej, alobal
Postup:

V hrnku oleje rozmícháme 3 velké lžíce grilovacího koření a nalijeme do misky. Ve směsi obalíme Hermelín a zabalíme do alobalu tak, aby byly sklady pokud možno na boku sýra. Hermelín v alobalu dáme na rozpálený gril a grilujeme 5 - 10 minut z obou stran. Po dogrilování rozbalíme alobal a sýr z něj opatrně přeložíme na talíř. Hermelín se uvnitř krásně rozteče, na povrchu jej však pohromadě drží jeho kůrka. Je důležité sýr při manipulaci nepropíchnout (nebo jinak poškodit celistvost kůrky), jinak sýr vyteče.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 eva eva | 18. července 2007 v 9:43 | Reagovat

Pepa je opravdu dobrý. Včera se Anetce nechtělo rozpalovat gril a chuť byla velká, tak si Pepu upekla pod grilem v troubě. Nemělo to sice tu atmosféru, taky chyběl sousedům ten kouř z grilu, ale Pepa jí stejně moc chutnal.

2 pajka pajka | 14. srpna 2008 v 13:11 | Reagovat

Fakt je good..:-)

3 splendid dresses splendid dresses | E-mail | Web | 14. února 2010 v 15:17 | Reagovat

Menschen mitgefohlt habe der mit roten Flecken vorne gestanden ist und sein Referat gehalten hat.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama