Třígenerační bábovka

29. července 2007 v 16:56 | Anethka |  moučníky - bábovky
Jak nadpis napovídá, podle tohoto receptu peče bábovku již třetí generace naší rodiny. A stále chutná a je stále ta nejoblíbenější.
doba přípravy je cca 20 na přípravu + 55 minut pečení

Ingredience:

250 g másla
220 g cukru
4 vejce
1 vanilkový cukr
500 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva (prdopeč)
3-4 lžíce kakaa (i více, podle chuti)
mléko na zředění
sůl


Příprava:
  • Vymažeme velkou formu na bábovku tukem a vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou
  • Vejce rozdělíme na bílky a žloutky
  • Do bílků přidáme špetku soli a ušleháme sníh
  • Žloutky, máslo, cukr ušleháme, přidáme mouku s prdopečem, vanilkový cukr, mléko,

    promícháme (těsto by mělo být tak husté, aby šlo vylít do formy)
  • Sníh ze 4 bílků zlehka vmícháme do těsta
  • Část těsta oddělíme a smícháme s kakaem
  • Světlé těsto nalijeme do formy, navrch nalijeme kakakové těsto
  • Pečeme při 150 - 160 stupních cca 55 - 60 minut
  • Bábovka je dost pečená, když do ní píchneme špejlí a nezůstane na ní syrové těsto
  • Horkou bábovku vyklopíme
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Věra Věra | E-mail | Web | 8. února 2014 v 19:35 | Reagovat

Ještě že jsou tyhle recepty online, sama bych to nezvládla

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama