Zapečený květák

25. července 2007 v 9:11 | Vítek |  zelenina
Jedná se o klasický recept na zapečený květák se sýrem a šunkou, který určo každý zná. Dávám ho sem spíš z důvodu inspirace. Přijde vhod, když nevíte co máte vařit, či na co máte chuť. Třeba vás naláká...

Ingredience:

menší květák

tvrdý sýr 200g

šunka 150g

vejce 3ks

mléko

pepř

sůl, příp podravka


Postup:

Květák očistíme, rozdělíme na menší části a v osolené vodě uvaříme do měkka. (Kdo má rád může přidat do vody kmín). Zapékací misku vymažeme olejem. Dáme první vrstvu květáku. Na ni na kostičky nakrájenou šunku a nastrouhaný tvrdý sýr. Opepříme a posypeme podravkou. Přidáme další vrstvu květáku. Zalijeme rozmíchanými vejci s trochou mléka, podravky či soli. Dáme zapéci do trouby. Vyndáme, až se na povrchu vytvoří křupavá nahnědlá krustička.

Přílohy: vařený bambor.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Phoebe Phoebe | Web | 19. února 2008 v 12:46 | Reagovat

Super Dyžtak se pls mrkni na můj blog.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama