Vaření vajec - pro Anetku

12. září 2007 v 8:47 | marmeláda |  rady, návody, pomůcky
Jak na to jsem objevila u babi na Labužníku. Při nejbližší příležitosti vyzkouším.
  • Položit vejce do kastrolku v jedné vrstvě, zalít studenou vodou, která přesahuje asi o 3cm.
  • Postavit na středně teplý oheň a přivéct do varu.
  • Přikrýt kastrolek a vypnout zdroj tepla. Nechat stát asi 1 1/2-2min. pro vejce na měkko a 11-12min. pro vejce na tvrdo.
  • Vyjmout.
  • Vejce na měkko ihned podávat v kalíšcích. Vejce na tvrdo přendat ihned do ledové vody, která zastaví var a pomůže v loupání
  • Loupat pod tekoucí vodou
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 lampa lampa | 23. července 2008 v 18:30 | Reagovat

THX zrovna varim

2 raptor150 raptor150 | E-mail | 22. února 2009 v 15:00 | Reagovat

tohle bych fakt nevěděl

3 Kestler Kestler | Web | 28. dubna 2009 v 19:59 | Reagovat

Zkusím, ale jestli ani můj desátý pokus o vajíčka naměko nevyjde, tak nevim.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama