Kachna v pomalém hrnci

27. října 2007 v 10:42 | marmeláda |  pomalý hrnec
Netradičním způsobem přípravy kachny dospějeme k úžasně šťavnatému, měkkoučkému masíčku. Celé příprava se obejde bez velkého hlídání, otáčení, podlévání, přelévání šťávou apod., a to se zaručeným výsledkem.

Ingredience:
kachna,
sůl,
kmín
Příprava:
Kachnu naporcujeme, omyjeme, osolíme a pokmínujeme.
Porce vložíme do pomalého hrnce. Nepodléváme.
Vaříme na high asi 5 hod.
Poté opatrně vyjmeme jednotlivé porce kachny a rozložíme na pekáč kůží nahoru a dáme zapéci do trouby - třeba pod gril - až kůžička zrůžoví.
V pomalém hrnci nám zůstane kromě vydušené šťávy i spousta sádla, které slijeme a můžeme použít dle libosti.
Doporučená příloha:
knedlík, zelí


 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 toffo toffo | Web | 12. února 2010 v 8:24 | Reagovat

V neděli vyzkouším. Bude to teprve třetí kachna, kterou budu péct. Předchozí dvě jsem jen v troubě moc doměkka neupekla. Dozlatova ano. Všechny kachny bohužel byly a tak jedna ještě je :-) - kupované.

2 toffo toffo | Web | 15. února 2010 v 7:23 | Reagovat

Kachna se poprvé povedla. V pomalém hrnci na 4 hodiny (mám KENWOOD CP658 - zdá se mi, že je poněkud rychlejší), hodinu jsem dopékala v troubě. V PM se kachna dokonale zbavila tuku, byl ho plný čtvrlitrový hrnek.

3 marmeláda marmeláda | 15. února 2010 v 8:58 | Reagovat

Ahoj Toffo, to jsem ráda, že se to povedlo. S tím časem je to vždycky jen přibližně. Záleží i na kachně, někdy je hotová coby dup, někdy to trvá déle. Díky za zprávu.

4 iva iva | E-mail | 12. června 2016 v 20:31 | Reagovat

Doopravdy nepodíval.  To se mě nezda

5 Janička Janička | E-mail | Web | 24. října 2016 v 14:52 | Reagovat

Kachýnka je mňamózní. Mně osobně chutná v parním hrnci. Parní hrnce jsou ideální možností na změknutí masíčka http://parni-hrnec.cz/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama