Citróny v cukru podle Elišky

25. listopadu 2007 v 19:48 | marmeláda |  konzervace
Ingredience:
citróny,
cukr krystal.
Příprava:
Připravíme si sklenici s uzávěrem - velikost dle množství citrónů. Do 300 ml sklenice se vejdou asi 4 citróny.

Citróny pečlivě omyjeme pod horkou vodou. Kůru oškrábeme (dobře to jde škrabkou na brambory). Do sklenice dáme trochu cukru a vkládáme plátky citrónů a prosypáváme je cukrem.

Citróny pustí šťávu, spolu s cukrem vytvoří sirup. Citróny i se sirupem používáme do horkých zimních nápojů, ale i do limonád.

Výborně se tak upotřebí i nakrájené zbytky citrónů, které byste ihned nezužitkovali.
Pro odstranění lehce nahořklé příchuti můžeme z citrónu odstranit i bílé podkoří.

Oloupanou citronovou kůru také můžeme prosypat cukrem, napěchovat do jiné sklenice a používat při přípravě moučníků.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Vítek Vítek | 27. listopadu 2007 v 21:20 | Reagovat

Dej sem recept na ty nakladany syrecky, je to mňamka.

2 Alena Alena | Web | 21. ledna 2008 v 21:46 | Reagovat

Tak tyhle citróny mají u nás v lednici stálé místo. Je to moc prima recept. Díky za něj!

3 alén alén | 31. května 2008 v 19:37 | Reagovat

staré, známé, moc dobré

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama