Jehněčí maso v kapustě v pomalém hrnci

23. ledna 2008 v 18:47 | marmeláda |  pomalý hrnec
Samozřejmě se dá použít i jiné maso než jehněčí - např. kůzlečí, vepřové, krůta, kuřecí.


Ingredience:

400 g masa,
sůl,
4 stroužky česneku - nasekat,
směs koření na maso,
malá kapusta,
asi 4 lžíce hladké mouky,
voda - asi 250 ml.
Postup:
  • Maso nakrájíme na kousky, kapustu na nudličky.
  • Maso osolíme, okořeníme, prosypeme moukou, vložíme do pomalého hrnce, přidáme nakrájenou kapustu, česnek a vše promícháme.
  • Zalijeme vodou a dáme vařit na low asi na 7 hod. - dle druhu použitého masa.
  • Pokud budeme chtít více omáčky, po uvaření přendáme směs hrnce, zalijeme vroucí vodou a případně zahustíme záklechtkou. Provaříme.

Podáváme s bramborem nebo s noky.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Vítek Vítek | 24. ledna 2008 v 11:05 | Reagovat

Ježiš, to vypadá výborně.

2 Jana Jana | E-mail | Web | 14. října 2014 v 15:19 | Reagovat

Co to je ten pomalý hrnec? Asi si budu muset koupit nové sady nádobí, abych na to přišla http://www.banquet-nadobi.cz/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama