Nakládané syrečky podle Elišky

24. ledna 2008 v 12:48 | marmeláda |  studená kuchyně
Tyhle báječné syrečky jsem poprvé ochutnala na kamádčině svatbě. Nevěsta jich připravila tři velké sklenice. Byly výborné. Při její poslední návštěvě u nás jsem ji přinutila, aby nám je naložila. Píši tady recept na podstatně menší množství. Takto naložené syrečky se jí druhý až třetí den od naložení a vydrží pak asi další tři dny.

Ingredience:
2 balení olomouckých syrečků
sůl
2 cibule
8 stroužků česneku,
chilli,
pepř,
paprika,
olej.

Postup:
  • Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky.
  • Do mísy dáme rozbalené syrečky, přidáme cibuli, česnek, okořeníme dle chuti a zlehka promícháme.
  • Směs dáme do sklenice. Neplníme až nahoru.
  • Syrečky zalijeme olejem asi do výše 1/3 obsahu.
  • Směs má tendenci nabobtnat a zvedat se, takže počkáme do druhého dne a teprve pak dolijeme olejem do plna.
Jíme po dvou dnech od naložení, nejlépe s tmavým chlebem a pivem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Folovic Folovic | 29. ledna 2009 v 19:50 | Reagovat

Evičko, zapomněla jsi dodat, že jsi jednu z lavhí zvrhla na bolkóně a ta skapala až na garáž :o) Jirka měl radost..

2 marmeláda marmeláda | 30. ledna 2009 v 16:13 | Reagovat

Ano a moc a dlouho to vonělo!

3 Jafu Jafu | E-mail | 8. dubna 2009 v 21:25 | Reagovat

Ahoj nepíšeš tu jestli se to pak dá do lednice a nebo někam do sklepa nebo do špajzu zrát..

4 marmeláda marmeláda | 18. dubna 2009 v 21:16 | Reagovat

Jak píšu v úvodu, nechají se odležet dva dny a pak se musí sníst do dvou až tří dnů. Déle nevydrží, poté zkvasí. Uchovávám je v lednici nebo v studeném sklepě.

5 rop rop | E-mail | 30. srpna 2010 v 16:56 | Reagovat

základní otízka zní: kde koupit syrečky? prozrálé už jsem neviděl pěkně dlouho, zpravidla jsou vevnitř bílé.

6 Vlaďa Vlaďa | 18. září 2010 v 23:22 | Reagovat

urobila som ich podla teba, tri dni boli na balkone. Dnes sme mali syrovu party, mali úspech. Super, špica, fakt výborné. ŇAMKA.

7 Lucie Lucie | 20. července 2011 v 11:42 | Reagovat

Dnes je udělám na víkend pro budoucího tchána k pivku - se zblázní :) a já taky, miluju smradochy :o) kuju moc za recept ! :o)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama