Rijet v pomalém hrnci

15. ledna 2008 v 18:41 | marmeláda |  pomalý hrnec
Recept na rijet (rillete) jsem našla na Labužníku, kde jej uvedla Bedla. Další odkaz je v olivové kuchařce. Já jsem probrala všechny odkazy a upravila podle svého pro přípravu v pomalém hrnci.
Výsledek se opravdu zdařil - vynikající pochoutka z vepřového masa - pomazánka na toasty.

Ingredience:
1 kg krkovice,
1 kg bůčku,
1 kg sádla,
3 kávové lžičky soli,
pepř,
150 ml bílého vína.

Postup:
  • Sádlo nakrájíme asi na dvoucentimetrové kostičky, maso na kostičky o něco větší. Maso vložíme do pomalého hrnce, osolíme, opepříme a zalijeme vínem.
  • Vařila jsem na high 5 hod. a pak na low další asi 3 hod. V první fázi jsem maso asi 3x promíchala.
  • Když bylo maso velmi měkké, odebrala jsem sádlo a maso jsem rozmačkala šťouchadlem na brambory.
  • Masovou hmotu jsem dala do skleniček a na povrchu jsem zalila sádlem.
  • Zbylé sádlo jsem také zalila do skleniček - uplatní se na vaření nebo na chléb.
Z celé dávky bylo 5 skleniček o obsahu 2dcl a 2 skleničky sádla. To co neupotřebím do 10ti dnů steriluji.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Bali Bali | Web | 26. března 2008 v 15:57 | Reagovat

vypadá velmi chutně ;-)

2 toffo toffo | E-mail | Web | 4. března 2009 v 14:08 | Reagovat

Zkusila jsem recept na rillette podle tebe, po důkladném přečtení všech receptů a komentářů na Labužníkovi. Také v pomalém hrnci. Jen kilo sádla jsem vyměnila za další kilo bůčku. Jednak je u nás špatně k sehnání, za druhé mi bůček přijde tučný dost. A rillette je výborný, nechci se rouhat proti Francii, ale připomíná mi masové konzervy ze starších dob. Když ještě byly plné masa. Děkuji a zdravím.

3 eva - marmelada eva - marmelada | 6. března 2009 v 19:54 | Reagovat

Toffo, jsem rada, ze se povedl a ze ti chutnalo. Vidis, uz dlouho jsem ho nedelala. Diky za pripomenuti.

4 Quasimodo Quasimodo | 23. října 2010 v 19:04 | Reagovat

Tučného má být jenom 30%, Takže souhlasím s přidáním bůčku. :-)

5 CelinaKeller34 CelinaKeller34 | E-mail | Web | 1. prosince 2011 v 8:49 | Reagovat

Different people in all countries take the <a href="http://goodfinance-blog.com">loan</a> in different banks, because that is easy.

6 Pomaláč Pomaláč | Web | 11. června 2012 v 9:26 | Reagovat

Tohle je super, lahvičky s rillettes jsem si zamiloval ve francouzských supermarketech. Doma to děláme taky, takto:
http://www.pomaly-hrnec.eu/topic15-rillettes.html

7 Dana Dana | 13. ledna 2015 v 20:11 | Reagovat

Prosím,jak dlouho sterilovat.
    Děkuji

8 marmeláda marmeláda | 13. ledna 2015 v 21:06 | Reagovat

Masové výrobky steriluji 2x 60 min.varu. Mezitím by měly skleničky vychladnout.

9 Dana Dana | 14. ledna 2015 v 15:49 | Reagovat

Děkujiza odpověd.Už se na tom pracuje ale ta moje doba vaření bude delší.Dělala jsem zvaší dvojité dávky,tak že toho masa mám plný hrnec-mám pomaláč Etu o obsahu 5l snad se mi to provarí.
To sádlo se v mase rozpustí nebo zustanou kousky,snad se mi to podaří.
Váš výrobek vypadá skvěle.
      Zdravím  Dana

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama