Vaření a loupání vajec

30. ledna 2008 v 8:00 | marmeláda |  rady, návody, pomůcky
Vajíčka před vařením na tupé straně propíchnu špendlíkem - jednoduše - špendlík do levé ruky
hrotem nahoru, opřít o stůl, v pravé ruce vejce, klepnout o špendlík. Z vajíčka při vaření odejde vzduch a nepraskají. Stejně je pro jistotu ještě před vařením osolím.
Po uvaření na vajíčka naliji studenou vodu a lehce je naklepu, aby voda mohla proniknout pod skořápku. Po vychladnutí vajíčka ještě oklepu, pak do vajíčka fouknu a loupu. Někdy se mi dokonce povede vajíčko ze skořápky vyfouknout bez loupání.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Raduz Raduz | E-mail | 14. listopadu 2011 v 18:04 | Reagovat

lepší je dát vajíčka z ledničky do studené vody a oni neprasknou. Ohlídat čas se dá hračkou BeepEgg a loupání vajec po uvaření na měkko a na středně měkko - hniličko lze odříznutím pomocí další hračičky Cregg viz http://www.zlate-vejce.cz/a3-darek-otvirak-vajecnych-skorapek-cregg-/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama