Zelňačka jako od maminky

27. ledna 2008 v 13:46 | Vítek |  polévky
Ingredinece:

kysané zelí - pytlík
klobása - nejlépe pikantní, papriková
brambory -3 malé
cibule -1 malá
zakysaná smetana - 200ml
masox
olej
paprika červená sladká
kmín drcený,
majoránka,
sůl,
případně podravka


Postup:

Na oleji osmahneme najemno nakrájenou malou cibulku, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, masox, zelí, červenou papriku - té může být dost, nebojte se toho. Chvilku osmahneme, zalijeme 1,5l vody, kterou jsme si předvařili ve varné konvici. Dále přidáme na malé kousky nakrájené brmabory. Osolíme, přidáme špetku drceného kmínu, majoránky, dochutíme podravkou. Vaříme dokud nejsou brambory měkké, až se skoro rozpadají. Na závěr přidáme zakysanou smetanu, kterou můžeme zředit trochou mléka. Chvilku povaříme. Pokud by byla polévka moc kyselá, přidáme cukr. Jak kdo má rád.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Helena Helena | 21. listopadu 2008 v 10:39 | Reagovat

doporučuji vařit brambory zvlášť, protože voda ze zelí zpomaluje jejich uvaření!!

2 Vítek Vítek | 22. listopadu 2008 v 11:30 | Reagovat

To určo, ale to se pak nedostane chuť a vyluhované látky z brambor do polévky :)

3 eva eva | 25. listopadu 2008 v 19:35 | Reagovat

To se vyřeší tak, že smícháme dohromady zelí a brambory spolu s vývarem, ve kterém se vařily.

4 Helena Helena | 1. prosince 2008 v 19:05 | Reagovat

to Vítek: eva to napsala za mne, no prostě je to chytrá ženská  ;o)

5 Vítek Vítek | 15. prosince 2008 v 9:34 | Reagovat

Máte pravdu, zkoušel jsem to podle sebe a zelí s bramboramy se opravdu vaří o mnoho déle, než když to dám zvlášť.

6 Helena Helena | 21. prosince 2008 v 21:54 | Reagovat

to Vítek: no jo, to jsou chlapi, musejí se spálit, přece nebudou poslouchat ženský, že?!  :o))))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama