Žemlovka v pomalém hrnci

23. ledna 2008 v 20:19 | marmeláda |  pomalý hrnec
Ingredience:
1 chlebíčková veka,
2 vejce,
0,5 l mléka,
cukr,
1/8 másla,

tvarohová nádivka:
500 g tvarohu,
cukr,
2 vejce,
trochu pudinkového prášku,
trochu mléka dle potřeby,

jablková nádivka:
4 jablka nastrouhat,
cukr,
skořice.
Postup:
  • Smícháním ingrediencí si připravíme jednotlivé nádivky.
  • Pomalý hrnec vymažeme máslem.
  • Máslo rozpustíme a smícháme jej s vlažným oslazeným mlékem.
  • Večku nakrájíme na plátky, ty protáhneme v ochuceném mléku. Plátky vkládáme do pomalého hrnce - vytvoříme první vrstvu.
  • Na večku rozprostřeme jablečnou nádivku.
  • Dáme další vrstvu ochucené večky.
  • Navrstvíme tvarohovou nádivku.
  • Navrch poskládáme poslední vrstvu ochucené večky.
  • Hrnec přiklopíme dvojitou vrstvou kuchyňské utěrky a přiklopíme. Kuchyňská utěrka zachycuje vodní páru, která se sráží na poklici a odkapávala by na žemlovku.
  • Vaříme na low asi 3 hodiny.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Barka Barka | Web | 19. února 2013 v 10:59 | Reagovat

Dělat žemovku v pomalém hrnci mě teda ještě nenapadlo. Vlastně k tomu ani není důvod. Snad jen na chalupě bych to mohla zkusit, bez trouby...

2 Luďka Luďka | E-mail | Web | 18. května 2015 v 11:21 | Reagovat

Jasně, já to takhle právě dělám. Jen jsem neměla tak velký rozměr, ale tady si určitě vybere každý. Spoustu hrnců různých velikostí https://www.dommo.cz/

3 skvela zemlovka skvela zemlovka | Web | 13. prosince 2015 v 15:12 | Reagovat

Skvely recept, muzu misto cukru dat med? Dekuji.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama