Pečené brambory podle Vaška

12. února 2008 v 13:12 | marmeláda |  bezmasá jídla
Jednoduchý fígl na vytvoření kůrky při pečení brambor mi poradil kamarád Vašek. Vyzkoušela jsem a ejhle! Ono to funguje!
Ingredience:
brambory,
polohrubá mouka,
olej na plech,
Na ochucení:
máslo,
sůl,
česnek.

Postup:
  • Předehřejeme troubu na 220st.C.
  • Brambory oloupeme (nové brambory loupat nemusíme, stačí důkladně očistit) a nakrájíme podélně na čtvrtky.
  • Brambory dáme do mísy a posypeme polohrubou moukou a protřepeme je, aby se všechny brambory obalily v mouce.
  • Na pečící plech dáme olej nebo jej vyložíme pečícím papírem. Vložíme brambory tak, aby byly v jedné vrstvě.
  • Pečeme do červena.
  • Během pečení rozpustíme máslo a přidáme do něj prolisovaný česnek.
  • Brambory po upečení na talíři ochutíme česnenkovým máslem.
  • Podáváme s kefírem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Zuzana Zuzana | 10. července 2008 v 18:23 | Reagovat

jak dlouho se pečou???

2 marmeláda marmeláda | 25. července 2008 v 21:17 | Reagovat

Pečou se asi tak 20 až 30 minut.

3 oldsoft oldsoft | Web | 5. srpna 2008 v 13:58 | Reagovat

Funguje to opravdu výborně, pekl jsem v remosce, trvá to malinko déle, cca 35 minut.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama