Rolované knedlíky s uzeninou

17. února 2008 v 13:26 | marmeláda |  maso - uzeniny
Příprava těchto knedlíků vypadá složitě, ale kupodivu je jednoduchá. Při tomto způsobu vaření knedlíků v páře si nemusím dělat přílišnou hlavu s hustotou těsta, knedlíky se nerozvaří. Pokud se ale náhodou povedou řidší, stačí je po vyjmutí z páry nechat chvíli vydýchnout, ony trochu ztuhnou. A pokud chci opravdu rychlou večeři nebo oběd, nezdržuji se vařením brabor a následnou přípravou bramborového těsta a použiji bramborovou směs z prášku. Úspěch je tak jako tak zaručen.






Ingredience:
knedlíky:
80 dkg teplých brambor
21 dkg hrubé mouky
4 dkg krupičky
1 vejce
sůl

náplň:
30 dkg uzeniny (gothaj, český salám, uzené maso)
1 rohlík
majoránka
1 vejce
3 stroužky česneku
Příprava:
náplň:
  • Uzeninu semeleme spolu s rohlíkem namočeným do mléka, přidáme vejce, koření, česnek, sůl a rozmícháme.
knedlíky:
  • Oloupané brambory nastrouháme, přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto.
  • Těsto rozdělíme na dvě části a rozválíme na placku.
  • Na obě placky postupně naneseme nápň, zarolujeme, konce zamáčkneme.
  • Do hrnce nalijeme 3 cm vody, uvedeme do varu, vložíme pařák- sluníčko a utěrku.
  • Na utěrku vložíme rolády - knedlíky.
  • Přikryté vaříme bez obracení 25-30 min.
  • Vyjmeme spolu s utěrkou a po chvíli nití rozkrájíme na plátky.
  • Podáváme s dušeným kysaným zelím nebo se špenátem, polité osmaženou cibulkou.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Jandule Jandule | E-mail | 18. února 2008 v 17:12 | Reagovat

Ahojky Marmelado, je fajn, že jsi na svém blogu uplatnila tak hezky můj recept z Labužníka. Vzpomínám si, jak vznikl. Bylo u nás moc lidí a byla jsem líná dělat plněné klasické knedlíky. Tak mě napadlo to udělat takhle. A mělo to úžasný úspěch. Ale samozřejmě netvrdím, že jsem vynálezce toho receptu. Jen jsem jej předtím neznala. Ahojky.

2 eva eva | 18. února 2008 v 22:18 | Reagovat

Ahojky,

já tenhle recept znám od malička. U nás se jinak plněné knedlíky nedělaly. Já viděla klasické "koule" poprvé až ve školní jídelně. Stejně je to zvláštní, když člověk objeví objevené, viď. Někdy to ale potěší. Jinak - já mám tenhle recept na labužníku také, vlastně tady do tohoto blogu většinou přepisuji moje recepty z labužníka. Když dávám cizí, vždycky to píšu. Tak ahoj  Eva

3 eva eva | 18. února 2008 v 22:23 | Reagovat

Tak jsem na to koukla. Fakt jsem tě nevykradla - můj recept je asi 5000 receptů před tvým. Ale myslím, že to není až tak důležité, vždyť víš, kolik je zduplovaných receptů na labužníkovi. Ono se tam moc dobře nevyhledává v tom množství receptů, co tam je Jinak jsem ráda, že jsi zavítala na moje stránky. Tak na shledanou tady nebo na labužníkovi.  E.

4 gomelka gomelka | E-mail | Web | 14. ledna 2009 v 21:22 | Reagovat

Ahojky, tak u nás se dělali taky jenom rolované knedlíky a já v tom pokračuji, je to jednodušší

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama