Vepřové maso ve vlastní šťávě

18. února 2008 v 7:00 | marmeláda |  konzervace
Již dlouho se mi nepodařilo koupit konzervu s vepřovým masem, která by maso obsahovala. Čas od času se tedy rozhodnu vytvořit si vlastní zásoby a pustím se do zavařování. Není to nic složitého, více času je potřeba na samotné zavaření, než na přípravu náplně a plnění sklenic. Používám způsob opakovaného zavařování, při kterém se maso bezpečně sterilizuje.

Ingredience:
vepřové maso - plec, krkovice, bůček
sůl
vepřová kůže (zbytek např. z boku, ramínka)
zavařovací sklenice
víčka
Příprava:
  • Maso nakrájíme na kousky asi 6x6 cm.
  • Promícháme všechny druhy masa, ale lze i z jednotlivých druhů.
  • Napěchujeme do sklenic, asi 2 cm pod okraj.
  • Osolíme, na 0,7 l sklenici asi 1 lžičku soli, zalijeme jednou lžicí vody.
  • Pokud máme, dáme navrch kousek kůže, ale nemusí být.
  • Sklenice zavíčkujeme a dáme do brutaru nebo zavařovacího hrnce.
  • Vaříme 1,5 hodiny mírným, ale stálým varem.
  • Sklenice necháme v zavařovací nádobě vychladnout nejlépe do druhého dne.
  • Další den znovu zavařujeme 1 hodinu.
  • Necháme vychladnout a uložíme do spíže.
Používáme jen tak na chleba s cibulí, rizoto, na pečení, pomazánky...
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Dvořák Vlastimil Dvořák Vlastimil | E-mail | 16. března 2009 v 14:01 | Reagovat

Kde bych koupíl na vyčka ty plechové kryty na zavít

2 eva eva | E-mail | Web | 17. března 2009 v 10:31 | Reagovat

Já víčka i sklenice kupovala tady: http://www.bricol.cz/ .

3 air jordans air jordans | E-mail | Web | 23. prosince 2010 v 10:01 | Reagovat

*Chase or Be Chased in Need for Speed Undercover.

4 Mneneznas Mneneznas | Web | 30. srpna 2011 v 17:48 | Reagovat

hned bych ochutnala

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama