Šmrncovní kuřecí řízky

18. března 2008 v 14:22 | marmeláda
Recept na úpravu kuřete - kuřecích řízků jsem převzala z Labužníka od Terrinky. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Tímto způsobem úpravy získáte velmi chutné řízky bez smažení - pečou se v troubě. Vhodné na rychlý oběd nebo večeři, ale i jako velmi efektní jídlo pro slavnostnější příležitosti.
Ingredience:
4 kuřecí stehna,
1 vajíčko,
2 PL směsi koření - já použila Koření na česnekové kotlety od Antonína
1 sáček slaných brambůrek - Bohemia chips
100g tvrdého sýra,
trocha oleje
Příprava:
  • Stehýnka osolíme, ale méně vzhledem ke slaným brambůrkám, okořeníme a každé namočíme do rozšlehaného vajíčka.
  • Brambůrky si v sáčku trochu rozdrtíme a v misce smícháme se strouhaným sýrem.
  • Stehýnka namočená ve vajíčku obalíme ve směsi sýra a brambůrků.
  • Hned vkládáme do vymazaného pekáčku.
  • Dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C, asi na 25 až 30 minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Mánek Mánek | E-mail | Web | 20. března 2008 v 8:07 | Reagovat

Také jsem se nechal zlákat tímto receptem, ale použil jsem jej víceméně jako inspiraci pro přípravu <a href="http://manek.bloguje.cz/669768-krupavy-pangasius.php" target="_blank">pangasia.</a>

2 Mánek Mánek | E-mail | Web | 20. března 2008 v 8:08 | Reagovat

Aha, odkazy tu nefungují, takže znovu: http://manek.bloguje.cz/669768-krupavy-pangasius.php . :-D

3 marmelada marmelada | 20. března 2008 v 9:13 | Reagovat

No vidíš, s rybou mě to mohlo napadnout taky. Pangasia tak určitě zkusím. Díky Mánku!

4 DolceVita DolceVita | Web | 20. března 2008 v 18:06 | Reagovat

Šmrncovní receptura vypadá lákavě :-) A Mánkův nápad s rybou je taky fajn. Díky za novou inspiraci!

5 Hana Zoubková Hana Zoubková | E-mail | 25. března 2008 v 12:39 | Reagovat

posílám prima recept

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama