Tvarohovo-pudinkový koláč

26. března 2008 v 9:31 | marmeláda |  moučníky - řezy
Recept na tento koláč jsem převzala z Labužníka, přeložila ze slovenštiny a lehce jsem jej upravila v ingrediencích. Většinou ještě pod pudinkovou hmotu dávám kousky ovoce - tentokrát jsem použila mražené ostružiny.
Ingredience:
Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky (o obsahu 250ml),
1/2 hrnku práškového cukru,
125 g másla,
2 vejce
1 žĺloutek,
2 lžičky prášku do pečiva.

Pudinková hmota:
1 l mléka,
3 sáčky čokoládového pudinku.

Tvarohová hmota:
500 g tvarohu,
125 g másla,
3 žĺloutky,
4 bílky - sníh,
1 sáček vanilkového pudinku.
Příprava:
Těsto:
  • Všechny přísady zamícháme a vypracujeme těsto.
  • Formu obdélníhového tvaru vyložíme pečícím papírem.
  • Vložíme těsto a rozválíme na dno a boky formy.
Pudinková hmota:
  • Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink dle návodu na šáčku pudinkového prášku.
Tvarohová hmota:
  • Máslo utřeme s cukrem.
  • Přidáme žloutky a tvaroh.
  • sypeme pudinkový prášek a smícháme.
  • Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do tvarohové hmoty.
Postup:
  • Na těsto vylijeme horkou pudinkovou hmotu, rozetřeme a necháme vychladnout.
  • Na vychladlý pudink rozetřeme tvarohovou hmotu a dáme péci.
  • Pečeme při 150 st.C aso 40-50 minut.
  • Ozdobíme podle vkusu - ovoce, poleva nebo jen pocukrujeme.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 porotce porotce | 13. ledna 2012 v 15:09 | Reagovat

skusila sem to a je to humac !!!

2 eva kominkova eva kominkova | 13. ledna 2012 v 15:09 | Reagovat

testo je krapanek tvrde ale jinak mi to velice chutnalo

3 Vítek Vítek | 1. března 2012 v 14:27 | Reagovat

[1]: Jestli pečete podobně, jako umíte česky, tak se ani nedivím.

4 Smithg615 Smithg615 | E-mail | Web | 19. prosince 2016 v 22:08 | Reagovat

garcinia cambogia extract weight loss results She is to make pill ecegbeceeefcekbk

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama