Velikonoční nádivka

14. března 2008 v 20:59 | marmeláda |  teplé předkrmy
Bez téhle nádivky si Velikonoce neumím představit. Dělávali jsme ji po léta již od mého dětství a tradici jsem převzala a nádivku připravuji každé Velikonoce. Nádivka - někde se jí říká hlavička - není žádná dieta, žlučníkáři by se měli připravit na velký nápor na pochroumané zažívání. Ale je to dobrota a kopřivy jsou přece zdravé :)). Fotku nádivky přidám až po Velikonocích, nemám ji v archívu z minulých let.
Ingredience:
1000g uzeného vepřového (nejlépe krkovička),
750 g vepřového masa (nejlépe krkovička).
15 rohlíků nebo housek,
15 vajec,
3 hrsti mladých kopřiv
sůl
Příprava:
  1. Vepřové a uzené maso spolu uvaříme ve vodě do měkka.
  2. Maso vyjememe z vývaru, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky.
  3. Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme je vejci, která jsme rozšlehali v části vývaru z masa.
  4. Kopřivy spaříme, očistíme, nasekáme na kousky a přimícháme nasekané kopřivové natě.
  5. Vše smícháme dohromady, osolíme, opepříme a dochutíme utřeným česnekem.
  6. Směs dobře promícháme a rozetřeme do pekáčku nebo zapékací misky.
  7. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C nejprve přikryté 25 minut.
  8. Poté odkryjeme, zvýšíme teplotu a dalších cca 20 minut dopékáme, dokud nemá nádivka křupavou kůrčičku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama