Bramborka

27. dubna 2008 v 13:20 | Vítek |  teplé předkrmy
Ingredience:
4 větší brambory,
1 l mléka,
1/2 kg hladké mouky,
1/2 kg polohrubé mouky,
2 celá vejce,
4 lžíce rozpuštěného sádla,
30 g droždí,
1 palice česneku,
sůl, pepř, majoránka,
jarní cibulka,
anglická slanina,
sádlo a strouhanka na vymazání plechu

Postup:

Do vlažného mléka postupně přidáváme oloupané a najemno nastrouhané brambory bez vody, vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku, mouku, droždí nebo předem připravený kvásek, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, sádlo, anglickou slaninu. Vypracujeme řídké těsto a vlijeme na plech vymazaný sádlem a vysypaný strouhankou. Necháme vykynout a v předehřáté troubě pečeme při 180 °C asi 30 minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama