Cmunda po kaplicku

10. dubna 2008 v 11:47 | marmeláda |  maso - uzeniny
Ingredience:
cmunda:
600 g brambor,
asi 150 g hladké mouky,
1 vejce,
sůl,
pepř,
mletý kmín,
majoránka,
3 stroužky česneku,
mléko (nemusí být),
tuk na smažení.
Zelí:
500 g kysaného zelí,
1 syrový brambor,
cukr,
sůl.
Uzené:
500 g uzeného masa.
Postup:
  • Oloupané brambory najemno nastrouháme, přidáme hladkou mouku, vejce, sůl, rozetřený česnek, koření. Pokud chceme cmundu sytější, přidáme horké mléko a dohustíme hladkou moukou.
  • Smažíme placičky na rozpáleném tuku.
  • Uzené maso uvaříme nebo rozpaříme - dle druhu masa.
  • Zelí podlijeme, pokud je kyselejší propláchneme a uvaříme do měkka.
  • Během vaření přidáme najemno nastrouhaný malý brambor a promícháme.
  • Dochutíme solí a cukrem, pokud je to potřeba.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kovárna Kovárna | 16. září 2009 v 12:51 | Reagovat

Sice to vypadá hezky a je to jednoduché, ale pravá Kaplická cmunda se dělá tak, že se uzené zapéká uvnitř bramboráku.

2 zdeněk zdeněk | E-mail | 6. ledna 2013 v 9:32 | Reagovat

tohle ale není cmunda po Kaplicku tohle je zelí s uzeným a bramboráčkama (ani cmunda ani bramborák ale bramboráček vůči velikosti :-D )

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama