Ganache - čokoládová poleva

22. dubna 2008 v 8:00 | marmeláda |  moučníky - nepečené
Výborná, řekla bych přímo luxusní poleva na dorty či zákusky. Tenhle recept je od babi z Labužníka. Určitě stojí za vyzkoušení.
Ingredience:
250ml šlehačky
225g středně sladké čokolády na drobno nasekané
Příprava:
  • V malém kastrolku na středním ohni přivedeme šlehačku do úplného varu.
  • Zhasneme oheň a přidáme čokoládu.
  • Kastrolkem nahýbáme tak, aby šlehačka úplně pokryla čokoládu.
  • Necháme stát po 5 min.
  • Pomocí metly mícháme směs, až je hladká.
  • Přendáme do čisté misky a necháme úplně vychladit.
  • Sem tam zamícháme gumovou škrabkou.

 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama