Houbový kuskus

28. dubna 2008 v 12:32 | marmeláda |  bezmasá jídla
Recept podle Bony z labužníka jsem s malými úpravami vyzkoušela na manželovo nebezpečí. Vzhledem k absenci masa jsem se tedy moc velkého vděku nedočkala, ale mě kuskus chutná. Je to výborné lehké jídlo. Jen malé doporučení - kuskus je velmi jemný a sebere hodně chuti z jídla, tak se nebojte hodně kořenit.
Ingredience:
250 g kuskusu
300 g hub (čerstvé, žampiony, nebo mražené hříbky)
1 lžička sojové nebo houbové omáčky
1 cibule
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky mletého zázvoru
pepř
česnek dle chuti
olivový olej
sůl
150 g parmezánu

Příprava:
  • Kuskus zalijeme vroucí vodou (na toto množství 300 ml, ale je dobré se řídit návodem na obalu - různí výrobci se mohou přípravou lišit), ochutíme sojovou omáčkou, solí a přidáme lžičku olivového oleje.
  • Necháme 10 minut stát (nebo dle návodu), až se voda vsákne a promícháme.
  • Na oleji orestujeme cibuli, přidáme houby, nakrájené na tenké plátky, kmín,zázvor a dusíme přikryté asi 10 minut.
  • Ke konci dušení dochutíme utřeným česnekem a solí.
  • Směs smícháme s kuskusem.
  • Před podávání posypeme nastrouhaným parmazánem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Bona Bona | E-mail | 3. května 2008 v 20:21 | Reagovat

Marmeládko a všichni, jelikož toto jídlo dělám docela často (tento rok ještě častěji - byla spousta hub a zásoby v mrazáku se zmenšují jen zvolna), mám ještě drobnou inovaci... Někdy místo parmazánu sypu hrubě strouhanou nivou, nebo ji do pokrmu rovnou zamíchám. Také s ementálem je to výborné a zase o něco jiné...

Marmeládko, jsem potěšená, že se tu můj recept objevil, chodím k Tobě ráda. Ahoj Bona

2 marmelada marmelada | 5. května 2008 v 8:36 | Reagovat

Bono díky za další kuchařský tip. Určitě vyzkouším. Sice to vypadá, že kuskus budu připravovat hlavně pro sebe a pro vnouče (tomu tedy taky chutná), ale zase o to častějí. Ahoj M.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama