Maso v mrkvi

11. dubna 2008 v 12:58 | marmeláda |  zelenina
Jak říkaval můj tatínek: "Jsou tací, kteří mrkev vůbec nejedí". Já jen dodávám, že tatínek měl pravdu, jsou tací. Jen se jim ani nedivím, když si vzpomenu na mrkev, kterou nám servírovali v různých jídelnách. Mrkev nastrouhaná na kaši, zahuštěná moukou do barvy a formy kytu mě taky nenadchne. Zato mrkev nakrájená na kolečka, podušená na másle těsně k hranici měkkosti a jemně zahuštěná, to už je jídlo, které můžu i bez masa. Ale na druhou stranu s pečeným jehněčím na česneku - to taky nemá chybu. Ta verze, kterou tady uvádím je jednoduchým, chutným a zdravým pokrmem, na kterém by si možná pochutnali i zarytí odpůrci této zeleniny.
Ingredience:
1 cibule,
2 lžíce másla nebo oleje,
500 g vepřové plece,
kmín,
sůl,
700 g mrkve,
2 lžíce hladké mouky nebo instantní jíšky,
muškátový květ.
Postup:
  • Cibuli nakrájíme a osmahneme na tuku.
  • Maso omyjeme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli.
  • Dusíme do měkka, můžeme podlít trochou vody.
  • Ke konci dušení přidáme mrkev, kterou jsme oškrábali a nakrájeli na jemná kolečka.
  • Lehce podlijeme - pokud je to třeba, promícháme a dusíme jen na hranici měkkosti mrkve.
  • Můžeme lehce zahustit moukou rozmíchanou ve vodě nebo instantní jíškou.
  • Ochutíme špetkou muškátového květu, připadně dosolíme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama