Pečená zelenina (s masem)

1. dubna 2008 v 17:43 | marmeláda |  zelenina
Inspirována článkem na stránkách Florentýny, zhotovila jsem pečenou zeleninu. Je to opravdu výborná záležitost. Protože jsem nevěřila, že by moji drazí přijali pečenou zeleninu jako plnohodnotný pokrm, přidala jsem k ní pečené kuřecí plátky.
Ingredience:
4 kuřecí plátky,
asi 1 kg zeleniny dle možností a chuti -
(já nakombinovala:
brokolici,
květák,
lilek,
pórek,
rajčata,
cibuli - tu jsem zlehka předsmažila),
žampiony,
olivový olej,
koření - libovolná směs ( já použila směs Koření od Antonína).
Postup:
  • Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky.
  • Cibuli nakrájíme na měsíčky.
  • Maso okořeníme a osolíme.
  • Maso opečeme rychle na pánvi do zlatova a vyjmeme je a rozložíme do pekáčku, ve kterém budeme péci.
  • Ve výpeku z masa osmahneme cibuli až kraje dostanou zlatavou barvu.
  • Cibuli přidáme k masu.
  • Přidáme zeleninu a zakapeme olivovým olejem
  • Osolíme, okořeníme a vše zlehka promícháme.
  • Pečeme asi 30 minut na 180st.C a během pečení promícháváme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama