Proplétaný závin z listového těsta

28. dubna 2008 v 14:47 | marmeláda |  moučníky - záviny
Z kupovaného listového těsta lze vždy připravit výborný moučník. Lze postupovat jednoduše a rychle a moučník bude jistě dobrý. Tenhle recept je trochu jiný nejen způsobem uzavření závinu - to je jen taková parádička. Rozdíl oproti klasickému závinu je v přípravě jablek před pečením. Nejsou jen nastrouhaná a oslazená, ale nakrájená na drobné kousky, podušená s trochou vody a kořením a rozinkami. Rázem se dostanete do jiné chuťové dimenze. Ještě jednou připomínám koření - směs koření na závin udělá s jablky úplný zázrak.
Ingredience:
500 g listového těsta,
7 jablek,
rozinky,
ořechy,
cukr,
skořice nebo směs koření na závin (např. Štrůdl od Avokáda),
hladká mouka na podsypání,
piškoty,
1 vejce na potření.
Postup:
  • Jablka oloupáme a nastrouháme nebo nakrájíme na malé kousky.
  • Do hrnce vlijeme na dno trochu vody, přidáme jablka, osladíme, okořeníme.
  • Přidáme rozinky.
  • Zlehka podusíme, ne do kaše, ale aby jablka lehce změkla a spojily se chutě koření a jablek.
  • Necháme vychladnout!
  • Listové těsto rozkrojíme na 3 části.
  • Z jednotlivých částí rozválíme pláty těsta.
  • Na střed plátu dáme řádku piškotů, na ni navrstvíme dušená vychlazená jablka i s vydušenou šťávou (piškoty ji vsáknou).
  • Okraje těsta nakrájíme na proužky a překládáním vytvoříme štrůdl.
  • Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nahrubo nasekanými ořechy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama