Řízky z králíka

24. dubna 2008 v 11:59 | marmeláda |  maso - králík
Řízky z králíka někomu mohou připadat sladké, protože chuť králičího masa není při této přípravě redukována žádným způsobem, ale já je od dětství miluji. Můj tatínek byl náruživý chovatel králíků a mívali jsme je podobně jako v Slunce seno... každý týden. Maminka byla ale velmi praktická a králičí maso dokázala připravit na mnoho způsobů, takže se nám nepřejedlo.
Ingredience:
králičí stehna a maso z hřbetu
sůl,
pepř,
2 vejce,
hladká mouka,
strouhanka,
tuk na smažení.
Postup:
  • Stehna a hřbet vykostíme. Z takto získaného masa vytvoříme plátky.
  • Maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme.
  • Obalíme v trojobalu - mouka, rozšlehaná vejce, strouhanka.
  • Smažíme dozlatova - není třeba příliš dlouho, aby maso nebylo vysušené.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Sabča Sabča | Web | 24. dubna 2008 v 12:12 | Reagovat

Úplně jsem dostala na ten řízek chuť'

2 Vítek Vítek | 24. dubna 2008 v 12:22 | Reagovat

to já taky

3 Anethka Anethka | 24. dubna 2008 v 13:07 | Reagovat

No, jsem zvědavá, co máme na jídelníčku na pátek... Už mám hlad teď, tak doufám, že to bude něco dobrého.

4 Anethka Anethka | 24. dubna 2008 v 13:07 | Reagovat

No, jsem zvědavá, co máme na jídelníčku na pátek... Už mám hlad teď, tak doufám, že to bude něco dobrého.

5 eva eva | 24. dubna 2008 v 17:21 | Reagovat

Tak abys nebyla překvapená - chilli con carne.

6 Mánek Mánek | E-mail | Web | 25. dubna 2008 v 10:59 | Reagovat

Chuť králičího masa je v tomto případě vynikající a není ji třeba nijak redukovat! :-)

Jéžiši, jakou jsem dostal chuť na králičí řízek, ty mě nakonec donutíš jít si koupil alespoň tu zmrzlou potvoru! :-D

7 Karolína Karolína | 23. listopadu 2014 v 11:38 | Reagovat

Reaguji sice o pár let později,ale jen proto abych dodala, že chuť masa se dá zredukovat. My doma děláme takovou marinádu z oleje, soli a česneku, tím se porce natřou a nechaji odležet. Pak je klasicky obalíme a smažíme. Jsou vynikající. Moje známá je obali nejdřív v hladké mouce s nějakým kořením...třeba i grilovacím...a je to taky výborně

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama