Svíčková z králíka

22. dubna 2008 v 14:10 | marmeláda |  maso - králík
Ingredience:
předek z králíka,
sůl,
cibule,
sáček (400 g) mražené zeleniny na svíčkovou,
5 kuliček nového koření,
5 kuliček celého pepře,
1 bobkový list,
200 g slaniny,
olej,
250 ml smetany na vaření,
hladká mouka,
mléko.
Postup:
  • Králíka naporcujeme a prošpikujeme proužky slaniny.
  • Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky.
  • Cibuli nakrájíme.
  • Do hrnce dáme slaninu, trochu oleje, cibuli, koření a smažíme.
  • Po chvíli přidáme mraženou směs na svíčkovou a smažíme dále.
  • Až zelenina s kořením voní, přidáme porce králíka, promícháme.
  • Chvíli ještě smažíme, pak zmírníme plamen a začneme přikryté dusit.
  • Trochu podlejeme vodou.
  • Dusíme - můžeme použít pomalý hrnec.
  • Když je maso měkké, vyjmeme ho stranou.
  • Vydušenou šťávu z masa přelijeme do jiného hrnce a propasírujeme k ní dušenou zeleninu.
  • Omáčku provaříme, případně naředíme mlékem či vývarem.
  • Zahustíme hladkou moukou rozkverlanou se smetanou.
  • Vaříme za stálého míchání ještě asi 15 min.
  • Dochutíme solí, případně několika kapkami citronové šťávy.
  • Pro zjemnění můžeme přidat v troše omáčky rozšlehaný žloutek a kousek másla - nemusí to ale být.
  • Podáváme s brusinkami a houskovým knedlíkem.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Mánek Mánek | E-mail | Web | 23. dubna 2008 v 14:42 | Reagovat

Hezký a dobrý receptík, jen mi na jeho realizaci chybí domácí králíček. Ty ludry vymražené, co jsou k mání v super a hypermarketech, ty je škoda kupovat. :-)

2 eva eva | 23. dubna 2008 v 19:18 | Reagovat

Naštěstí mám kámaráda, který je ochotný a velmi pracovitý a ten mě pravidelně zásobuje. Není nad venkov!!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama