Vepřové ražniči

19. dubna 2008 v 14:21 | marmeláda |  maso - vepřové
Ingredience:

750 g vepřového ramínka či krkovice
30 dkg uzeného masa či anglické slaniny
6 - 7 cibulí, větší množství není na škodu
sůl
pepř
paprika mletá sladká
kmín
jehly nebo špejle
asi 3 dcl vody
Příprava:
  • Vepřové a uzené maso nakrájíme na plátky.
  • Plátky osolíme, okořeníme a naklepeme. Cibuli oloupeme, překrojíme napůl od kořínků k nati a rozdělíme na plátky
  • Na jehly napichujeme střídavě maso, cibuli, uzené, maso. Asi dvě hrsti nakrájené cibule nenapichujeme.
  • Na dno pekáče dáme nakrájenou cibuli, na ni položíme ražniči, okořeníme sladkou paprikou a kmínem a podlejeme vodou.
  • Pečeme přikryté v troubě při teplotě asi 200 st.C asi 70 minut. Během pečení špízy otáčíme.
  • Dopečeme odkryté asi 20 min. a také otáčíme.
  • Jako příloha je vhodný houskový knedlík nebo brambor.
  • Pod špízy zůstane dost chutné šťávy k přelití přílohy.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Daniela Daniela | 19. dubna 2008 v 23:12 | Reagovat

Ahojky :-)

Marmí, ty mi povídej něco o vaření :-)), takovou řadu jsem snad nikdy nedělala, ale navnadila jsi mne, dlouho jsme špízy neměli :-) Měj se a lukulské ahoj ..D

2 eva eva | 20. dubna 2008 v 9:52 | Reagovat

Dandi,

no myslím, že přeháníš. To si povíme v sobotu, už se těším

Ahoj ...E.

3 Daniela Daniela | 20. dubna 2008 v 13:39 | Reagovat

jj, taky se na tebe těším, jak je velký Kvido? a koukala jsem na recept - šašlik v PH, tak spojím chutě s časem :-) ahojky D

4 Pavla Pavla | Web | 13. dubna 2013 v 13:51 | Reagovat

Máš moc pěkné fotky, určitě to muselo i dobře chutnat tak jako vždy.

5 Michaela Michaela | Web | 30. ledna 2014 v 18:40 | Reagovat

Musím souhlasit s Pavlou, fotky jsou dokonalé, normálně se mi spustily sliny :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama