Rybí pomazánka s krabími tyčinkami

20. května 2008 v 16:25 | marmeláda |  studená kuchyně
Tato pomazánka vznikla kombinací několika receptů na pomazánky z krabích tyčinek nastudovaných na netu. Surimi tyčinky jsem doplnila vařeným masem z pangasia. Výborná chuť vařeného rybího masa mě velmi příjemně překvapila, určitě z této ryby zkusím připravit ještě rybí salát. Pamětna rad pana Štěpničky v jeho Rybí kuchařce jsem rybu při vaření silně osolila.
Ingredience:
250 g surimi (krabích) tyčinek,
1 filet z pangasia, tj. asi 200 g (možno použít i rybí filé),
1 polévková lžíce soli,
1 polévková lžíce octa,
2 mladé cibulky,
125 ml bílého jogurtu,
125 ml tatarské omáčky či majonézy.
Postup:
  • Asi 1 l vody uvedeme do varu.
  • Osolíme a přidáme lžíci octa.
  • Do vroucí vody vložíme rybí filet, znovu uvedeme do varu, pak zmírníme a tahem vaříme rybu do měkka.
  • Poté vyjmeme a necháme vychladnout.
  • Surimi tyčinky necháme rozmrazit, vyloupneme z igelitu, rozkrojíme podélně a pak krájíme na jemno nebo nastrouháme na hrubém struhadle.
  • Na jemno nakrájíme jarní cibulky.
  • Vařenou chladnou rybu rozmačkáme vidličkou, vložíme do misky, přidáme nakrájené tyčinky, cibulku.
  • Zalijeme jogurtem a tatarkou, promícháme.
  • Podáváme na topinkách či krajících nejlépe tmavého chleba.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama