Halušky (strapačky) se zelím a uzeným masem

15. června 2008 v 21:11 | marmeláda |  maso - uzeniny
Ingredience:
700 g brambor,
asi 200 g hladké mouky,
2 vejce,
sůl,
asi 400 g kysaného zelí,
asi 400 g uzeného masa,
50 g slaniny,
cibule.
Příprava:
  • Dáme vařit kysané zelí, uvaříme je do měkka.
  • Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno.
  • Přidáme vejce, sůl a hladkou mouku. Promícháme.
  • Těsto by mělo být hustší než na bramboráky.
  • Do hrnce dáme vařit vodu. Vařící vodu osolíme.
  • Pomocí haluškového síta (otvory asi 1 cm) protlačujeme těsto do vroucí osolené vody.
  • Halušky vyplavou, promícháme je a necháme je projít varem.
  • Vyjmeme je pomocí cedníku a dáme do mísy.
  • Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme na pánev, aby pustila tuk.
  • Přidáme nakrájenou cibuli. Osmažíme do zlatova.
  • Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso. Vše promícháme a osmahneme.
  • Do halušek přidáme zelí a směs masa s cibulí. Vše promícháme, případně dosolíme.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Anethka Anethka | 15. června 2008 v 21:17 | Reagovat

Mňam, mňam, mňam :o)

2 Vítek Vítek | 16. června 2008 v 8:05 | Reagovat

No teď sem na ně dostal takovou chuť. Jsem neměl už dlouho...

3 Anethka Anethka | Web | 18. listopadu 2008 v 21:51 | Reagovat

Zítra se je chystám kuchtit!!! Už se těšííím!

4 Mirek Mirek | E-mail | 20. února 2011 v 12:07 | Reagovat

teĎ kuchtím .. vypadají skvěle ! A chutnají ještě líp ;)

5 Larry Larry | 22. května 2012 v 21:49 | Reagovat

dělám je s klobásou a dušeným hlávkovým zelím(nemám rád kyselé zelí)a je to vynikající, jen musíte použít opravdovou klobásu, ne tu z obchodu.

6 Karlos Karlos | 30. ledna 2013 v 19:36 | Reagovat

Právě jsem je dodělal,chtělo to ale víc mouky než je uvedeno,ale když se nechá slanina pěkně rozškvařit,fakt mňamka,už se nemůžu dočkat zítřejšího obídku:-)

7 eva eva | 30. ledna 2013 v 20:42 | Reagovat

Je to opravdu dobrota.Musím je zase brzy udělat. S tou moukou to chce opravdu odhadem, hodně záleží na tom, jaké jsou bramboru. Jsem ráda, že se povedly.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama