Lasagne s mletým masem a bešamelem

25. června 2008 v 21:05 | Anethka + marmeláda |  těstoviny
Ingredience na bešamel:
  • 100 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • mléko až 3/4 litru
  • sůl, pepř
Postup:
  • Máslo rozehřejeme a za stálého míchání k němu přidáváme mouku. Získáme světlou jíšku.
  • Vedle v hrnci si ohřejeme všechno mléko těsně pod bod varu.
  • Do mléka přidáme jíšku až nám mléko zhoustne.
  • Přisypeme sůl a pepř.
Ingredience na omáčku:

  • 500 g mletého masa (hovězí)
  • olivový olej
  • cibule
  • česnek
  • rajčata v plechovce
  • bazalka
  • tymián
  • sůl, pepř
  • parmezán
  • a samozřejmé těstoviny lasagne
Postup:
  • Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli s utřeným česnekem.

  • Přidáme mleté maso, osolíme, okořeníme a osmahneme do měkka.
  • K masu přidáme rajčata v konzervě. Chceme-li více omáčky, můžeme omáčku podlít vodou, přidat dobrý koncentrovaný protlak a chvíli dusit.
Konečný postup:
  • Dno pekáčku potřeme olivovým olejem.
  • Na dno pekáčku nalijeme trochu bešamelu a na ní poklademe vrstvu těstovin. Musíme vytvořit vrstvu lasagní, na kterou vrstvíme omáčku z mletého masa. (celé dno musí být pokrýté těstovinami!)
  • Na vrstvu lasagní dáme omáčku z mletého masa na ně bešamel a navrch opět lasagně.
  • Postup stále opakujeme, dokud nám nedojdou ingredience.
  • Poslední vrstvou by měla být omáčka z mletého masa.
  • Horní vrstvu stlačíme co nejvíce dolů, aby se vše dobře spojilo. Navrch posypeme parmezánem a dáme péci cca na 20 min.
 

8 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Boruvka Boruvka | E-mail | 5. prosince 2008 v 18:44 | Reagovat

Zdravím,k čemu jsou prosím špagety???Zrovna se chystám uvařit Lasagne dle tohoto receptu a nevím co s těma špategama.Díky:-)

2 Anethka Anethka | Web | 7. prosince 2008 v 12:57 | Reagovat

Špagety jsou tam omylem :o) Je to totiž stejný recept na omáčku na špagety, jen jsem to okopírovala z něj, ale špagety jsem zapomněla vymazat :o)

3 xaox xaox | E-mail | 24. prosince 2008 v 0:02 | Reagovat

recept doporucuji snedl jsem  hned pul pekace :D . navic sem tam pridal  mezi vrstvu masa a besamelu  konzervovane rajcata. . ..

4 boruvka boruvka | E-mail | 19. ledna 2009 v 7:55 | Reagovat

Ahááá,tak to jo.Opět jsem najela na tento recept a jdu je kuchtit zase.Už jsem si myslela,že dělám někde nějakou chybu:-).Děkuji za odpověď.Pěkný den

5 Jana Jana | 29. dubna 2009 v 18:39 | Reagovat

Muzu se zeptat, jak lasagne varite? varila sem je dnes poprve a slepily se mi dohromady v jednu velkou "kostku"...

6 marmeláda marmeláda | 29. dubna 2009 v 21:00 | Reagovat

[5]: Ahoj, lasagne nevařím, dávám je syrové. Hlavní je dát dost omáčky a bešamelu. Omáčku nedělám příliš hustou. Nezapomeňte dát omáčku i pod první vrstvu lasagní.

7 zof zof | 28. května 2009 v 21:07 | Reagovat

na lasagne se dávají zásadně 4 vrstvy

8 Anethka Anethka | Web | 29. května 2009 v 10:52 | Reagovat

My většinou dáváme vrstev tolik, kolik se vejde :o) a pokud dostačují ingredience :o)

9 Michalka Michalka | E-mail | 27. června 2009 v 13:48 | Reagovat

Ahojky...strasne moc vam dekuji za recept!Dnes jsem lasagne varila poprve a kdyby nebylo vas tak asi naposled!:o) takze vam jeste jednou moc dekuji...

10 Josef Josef | E-mail | 2. ledna 2010 v 19:40 | Reagovat

Je to docela dobrej recept, ale znam  trochu lepší :-) Původně je to taky recept na špagety,ale luxusní.

11 Šárka Šárka | E-mail | 9. ledna 2010 v 14:49 | Reagovat

[10]: Tak proč se o něj nepodělíte, když znáte lepší???

12 Olavek Olavek | 11. května 2010 v 15:09 | Reagovat

Zrovna to vařím..ještě ale přidávám vrstvu z lilku :-)

13 lofinkuju te lofinkuju te | 15. února 2011 v 20:01 | Reagovat

looooooooooooooooool[5]:

14 Verunečka Verunečka | 2. března 2011 v 11:40 | Reagovat

lasagne podle tohoto receptu jsem dělala tuto neděli,byli moc dobre :-)

15 klara klara | E-mail | 3. května 2012 v 11:19 | Reagovat

Jsou moc dobré akorát mám problém s tím, že když je předem neuvařím jsou uplně tvrdé a to se podle obalu vařit nemusí tak nevim no

16 marmeláda marmeláda | 3. května 2012 v 12:33 | Reagovat

Mám tu zkušenost, že to chce hodně tekutiny, aby měly z čeho brát vodu. Takže se nebát dát hodně omáčky. Pak s tím nemám problém.

17 karolína H. karolína H. | E-mail | 6. května 2012 v 12:09 | Reagovat

Prominte,ale ja vzdy kdyz delam tento receept tak mam bud hodne masove omacky a malo besamelu , anebo malo masove omacky a hodne besamelu ;( PORADTE PROSÍM

18 Marks Marks | E-mail | Web | 22. července 2012 v 18:54 | Reagovat

Dobrý recpet díky :) aj ďalšie by sa hodili :) pár ich síce je aj na http://lasagnerecept.cz/

19 casino casino | E-mail | 23. ledna 2013 v 0:30 | Reagovat

Tak toto je poprve co vidím, že se jíška dává do mléka :-(
No co, všechno je jednou poprve :-)

20 eva eva | 23. ledna 2013 v 13:33 | Reagovat

http://cs.wikipedia.org/wiki/Be%C5%A1amelov%C3%A1_om%C3%A1%C4%8Dka jíška do mléka nebo mléko do jíšky - vždy jedno musí být teplé, druhé studené, aby se neudělaly hrudky.

21 martynne1 martynne1 | 18. února 2013 v 20:12 | Reagovat

Tak jsem je dnes večer vyzkoušela dle Vašeho receptu a povedly se :-) Byly mňamózní a nehorázně jsem se přežrala (odpusťte mi ten výraz...):-D

22 eleinerik12 eleinerik12 | 6. září 2013 v 18:44 | Reagovat

Dnes sem to vyskoušela podle tohoto receptu :)Jsou úžasné moc mi chutnají jsou dokonalé :-)

23 Miluji lasagne Miluji lasagne | E-mail | Web | 4. listopadu 2015 v 8:35 | Reagovat

Jsou super! Lidi hlavně nedávejte do lasagní eidam, ale parmazán, nebo aspon gran moravia sýr :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama