Řízky z hub

31. července 2008 v 20:50 | marmeláda |  bezmasá jídla
Ingredience:
čerstvé houby - hřiby, bedly, masáky...
hladká mouka,
vejce,
strouhanka,
tuk na smažení,
sůl.
Příprava:
  • Houby očistíme, otřeme a nakrájíme na větší silnější plátky nebo kousky.
  • Obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
  • Smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
Po osmažení osolíme. (Když osolíme neobalené plátky hub, zvlhnou a změknou před smažením a nejsou pak křupavé, když osolíme vajíčka, jsou vodnatá).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Mánek Mánek | E-mail | Web | 1. srpna 2008 v 19:40 | Reagovat

Jejdanánky, hned bych si dal! :-(

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama