Bruschetta- Jednoduchý italský chlebíček

8. září 2008 v 18:24 | Anethka |  studená kuchyně
Recept jsem viděla v televizi (kluci v akci). Jelikož jsem zrovna měla hlad, hned jsem ho šla vyzkoušet. Od původního receptu "od kluků" se liší jen přidáním oregana a soli. Po prvotní nedůvěře z chybějícího namazání chleba alespoň máslem, mi opravdu zachutnal! :o)
Ingredience:
chléb (nejlépe čerstvý)
rajčata
česnek (dle chuti)
sůl
pepř (kdo má rád)
bazalka
oregano
olivový olej
Postup:
  • Rajčata nakrájíme na menší kousky, smícháme v misce se solí a česnekem.
  • Na chléb dáme rajčata, posypeme oreganem, bazalkou, troškou pepře a zakápneme olivovým olejem.
  • Nezapomeňte, že česnek je za studena silnější (pálivější) než když ho tepelně upravíte, proto to s ním nepřežeňte, abyste nepřebili chuť ostatních ingrediencí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 eva eva | 8. září 2008 v 21:41 | Reagovat

Je to moc dobré, příště ale vyměním čerstvý chléb za čerstvou topinku.

2 čajovna čajovna | Web | 29. září 2008 v 15:28 | Reagovat

jú, tohle miluju, ale taky radši s topinkou...

3 Jerry Jerry | Web | 25. ledna 2009 v 21:04 | Reagovat

No vypadá to pěkně, mňam :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama